Readme

Collapse
No announcement yet.

low mpg/wring/codes help

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • low mpg/wring/codes help

    Okay bone stock 90 da
    I have codes 10, 12 and 43,

    I notice the o2 sensor wring is all fucked up but I can't find the original plugs for it. Can some one guide me where I could find the stock o2 sensor wires please? This is all obd0
    The spark plugs are dark ass fuck!!(ima get new ones tomorrow)

    The car runs fine I just get 23.3 mpg and I'm getting really irritated.
    And just did the head gasket I have only driving It for about 150 miles so its fressssh

    On and I have to be having the ac on in order for the fans to be on.
    I tried looking for the oem wring and its missing I can't figure it out .

    Last owner made this car a living night mare if some one can help me one on this thanks

  • #2
    If your o2 wiring is faulty, I'd imagine that is the reason for low mpg as the ecu is dumping fuel in because it doesn't 'see' any coming out. Also explains your dark plugs.

    I don't know anything about the codes myself, a quick search would reveal what they are.

    If I were you, I would source o2 plugs from a junkyard and rewire for the o2 and replace the sensor.

    As far as the fan, it could be a number of things, pictures of the wiring or more details about how its been rewired could help reverse the solution they made, and then you can fix the original issue. Whether it is the fan switch or whatever.

    Comment


    • #3
      Originally posted by 386 View Post
      If your o2 wiring is faulty, I'd imagine that is the reason for low mpg as the ecu is dumping fuel in because it doesn't 'see' any coming out. Also explains your dark plugs.

      I don't know anything about the codes myself, a quick search would reveal what they are.

      If I were you, I would source o2 plugs from a p and rewire for the o2 and replace the sensor.

      As far as the fan, it could be a number of things, pictures of the wiring or more details about how its been rewired could help reverse the solution they made, and then you can fix the original issue. Whether it is the fan switch or whatever.
      okay I found the plug ima just need to buy An o2 sensor for and obd0 it had a three cable wiring white /black/white and i did some research and the obd0 only come with one wire.
      Code 10 intake temperature sensor (it was un plugged)
      Code12 its the egr valve (still not fix)
      Code 43 its fuel system suppply (still not fixed)
      And I connect the fan to a switch and I hope i get bettet mpg

      And the spark plugs are burnt I just need new ones

      Comment


      • #4
        Seems like I fix it now.

        10 the plug was unplugged
        12 I put the wrong vacuum line
        43 I replaced the o2 sensor and done

        Comment

        Working...
        X